Un adolescent din Vaslui a ajuns pe mâinile poliţiei, după ce i-a cerut unui coleg de liceu să-i plătească taxă de protecţie! I-a spus că-i va viola sora şi chiar îl va omorî, dacă nu îi dă bani ori de câte ori îi cere. Şi, ca să-l convingă că nu glumeşte, l-a bătut crunt.

"El mi-a cerut bani pentru o carte. Şi i-am dat bani de carte. 300 de mii. La o săptămână, a spus că îi mai trebuie pentru altă carte.", povesteşte mama victimei.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru că nu aveau bani, părinţii lui s-au împrumutat să-i dea bani de cărţi. Sau cel puţin aşa credeau ei. În realitate, elevul de clasa a 9-a îi plătea taxă unui coleg, să nu se atingă de sora lui de 14 ani.

Şantajistul este de etnie rromă, are 16 ani şi învaţă la acelaşi liceu. "Ei la 16 ani şi condiţiile în care trăiesc, ei cred că nu au timp să ingurgiteze cei 7 ani. N-au timp. Ei nu ştiu ce înseamnă 7 ani. Ei nu au şcoală, nu au familie.", încearcă să explice primarul din Murgeni, Ioan Buta.

Întâmplarea s-a petrecut anul şcolar trecut. Judecătorii au decis să-l condamne la 6 luni cu suspendare. În tot acest timp, a trebuit să se prezinte de două ori pe săptămână la poliţie. "În urma condamnării, s-a reabilitat. Este elevul nostru în continuare. Nu a mai comis alte abateri disciplinare. Nu este declarat repetent. Este promovat cu media 7,55.", spune directorul liceului, Corneliu Laurenţiu Ifteme.

Elevul şantajat, în schimb, a renunţat la şcoala românească şi a plecat în Spania, acolo unde stă o altă soră a lui.