Sunt ultimele zile cu ploi, pe litoral. Dar şi ultimele zile cu preţuri mai mici. De săptămâna viitoare, tarifele cresc. Cele mai multe cresc cu 20 -30%, dar există şi hoteluri care vor dubla preţul unei camere. Cea mai scumpă cazare pe litoralul de la noi costă 1.500 de euro pe noapte. 

La mare, e linişte. Norii acoperă cerul, valurile se sparg liniştite de mal, iar şezlongurile goale îşi aşteaptă clienţii. Pe plaja privată a unui hotel de lux, un singur copil, curajos, îşi aleargă colacul luat de vânt. Nu e nici vreme de baie. Nici vreme de plajă. 

Articolul continua dupa recomandari

E, în schimb, ora unui festin în toată regula. La un hotel de cinci stele, all inclusive, sunt pline toate mesele. Zeci de feluri de mâncare stau înşirate pe un bufet. Iar bucătarii pregătesc şi altele, proaspete. 

În ciuda vremii de-afară, turiştii sunt mulţumiţi. Au plătit mai mult pentru un sejur, dar au servicii de calitate, spun ei. 

De săptămâna viitoare, preţurile cresc, pe măsură ce se apropie vârful de sezon. La un hotel de două stele, cu mic dejun inclus, o noapte de cazare va costa în jur de 230 de lei. La trei stele, de la 250 de lei, tarifele cresc până la 330 de lei. Iar la hotelurile de lux, majorările de preţ sunt semnificative. O noapte de cazare va ajunge să coste peste 800 de lei. 

Românii care îşi permit pot admira Marea Neagră şi de pe terasa unui penthouse. Tariful de cazare rămâne acelaşi pe tot sezonul estival.    

Preţurile pot creşte, începând de luni, şi pe terasele de pe litoral. Dar şi pe plajele private.