Au fost pline pârtiile astăzi, în ultima zi din minicanţă. Mii de turişti s-au bucurat de schiuri şi apoi de o ciorbă fierbinte. Amatorii de adrenalină au fost depăşiţi numeric doar de cei care. s-au fotografiat în mijlocul peisajelor de poveste. Au avut însă motive întemeiate să facă asta, după cum o dovedesc şi imaginile suprinse de colegii noştri din Sinaia, cu o dronă.

Sinaia, cota 1400. După trei zile cu ceaţă şi nori, azi, sute de turişti s-au bucurat în sfârşit de soare. Aşa, ca de final de vacanţă.

Articolul continua dupa recomandari

Turistă: N-am cum să descriu peisajul ăsta. E genial. Este prima dată când mă aflu aici şi mi se pare super tare. Adică e şi soare şi cald şi frumos. Îmi vine să schiez aşa, dezbrăcată.

Maria Floricică, administrator Domeniu de schi Sinaia: Toate pârtiile din Valea Soarelui sunt deschise, strat maxim de zăpadă, avem troiene şi de peste doi metri. Drumul de vară este excepţional, la fel şi pârtia nouă.

În Postăvaru, tinerii amatori de snowboard au profitat de minivacanţă să mai şi înveţe câte ceva. Şi s-au reunit într-o tabără organizată de doi instructori cu experienţă, din străinătate.

Jerry Backer, instructor: Iubesc snowboardingul. Fac acest sport de mai bine de 20 de ani şi predau de vreo 17 ani. Partea frumoasă este că, de la un an la altul, suntem tot mai mulţi care practicăm snowboardul.

În lipsa unui parc pentru antrenamente, pasionaţii de snowboiard din Poiana Braşov improvizează. Îşi construiesc singuri propriile rampe în zăpadă şi îşi exersează mişcările.

Martin Telegescu, instructor snowboarding: Ar fi ideal să avem un snowpark, ca în afară. În acelaşi timp ar fi ideal să avem monitori pentru snowpark.

De pe placă sau schiuri, turiştii s-au lăsat convinşi cu greu să se retragă. Au ajuns în cele din urmă la Cabana Postăvaru, unde însă s-au relaxat în continuare. La soare.

Turistă: Minunat. Mai mult decât atât, nu doar la Cabana Postăvaru. Adică, te uiţi puţin în jur, îţi zâmbesc Bucegii, Piatra Craiului, tot ce vrei.

Şi bucatele pregătite la cabană le-au zâmbit la fel de promiţător.

Cabana, care a fost ridicată acum mai bine de 130 de ani, are 27 de camere. Pentru o noapte de cazare turiştii plătesc 270 de lei camera dublă.