Deşi pe cât de sărate, pe atât de gustoase, produsele care conţin foarte multă sare sunt extrem de nesănătoase, atrag atenţia mai mulţi nutriţionişti britanici, după ce un studiu a scos la iveală cifre îngrijorătoare: consumul excesiv de sare stă la baza decesului a aproximativ 14.000 de oameni, anual. 

Iar cum reducerea cantităţii de sare din alimente ar diminua semnificativ profitul producătorilor, în ciuda avertismentelor specialiştilor, aceştia nu se grăbesc să ia măsuri şi nici consumatorii nu acordă foarte multă atenţie sfaturilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Profesorul britanic Graham MacGregor atrage atenţia guvernanţilor şi solicită impunerea unor restricţii în ceea ce priveşte cantitatea de sare peste limită din forte multe alimente pe care englezii le consumă zilnic.

Un studiu condus de nutriţionişti de renume în Marea Britanie arată că diferenţa dintre alimentele ce respectă conţinutul de săruri recomandat de specialişti şi de cele cu sare în exces este chiar de 57 de grame de sare.

Un exemplu sunt produsele companiei "Galaxy Ultimate Marshmallow hot Cholocolate", care sunt mai sărate chiar decât apa de mare, conţinând de 16 ori mai multă sare decât maximul recomandat de medici.

Cantitatea zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru adulti este de maxim 5 g de sare pe zi, iar copiii ar trebui sa consume si mai putina sare. Pentru bebelusi, doza zilnica recomandata este sub 1 g.