S-a întors iarna la munte. Dar ninsorile nu au fost nicicând mai aşteptate. Mii de turişti au sărbătorit Ziua Muncii pe schiuri. La peste 2 000 de metri, a fost viscol. Dar chiar şi în astfel de condiţii românii s-au descurcat să găsească un loc în zăpadă, pentru grătarul de 1 mai.

Vântul a suflat în rafale cu peste 75 de km pe oră şi s-au format troiene mari de zăpadă la munte, vizibilitatea scăzând sub 10 metri.

Articolul continua dupa recomandari

La munte, la Vârful Omu, troienele de zăpadă aveau 2 metri înălţime

La cota 2000 a fost viscol puternic. Turiştii care au urcat pe munte au găsit iarnă autentică. 

Chiar dacă vremea a fost destul de rea, pentru cei veniţi special pentru ultima ieşire la schi, în acest an, a fost un 1 mai reuşit.

La Vârful Omu viscolul a înghiţit cabana meteo şi a format troiene de până la 2 metri. În Bucegi, doi turişti olandezi care s-au aventurat periculos au fost recuperaţi de cei de la Salvamont.

Marius Iordache, Salvamont Prahova: Este lipsă de vizibilitate şi vânt puternic. Sfatul meu e ca toată lumea să încerce să nu abordeze niciun fel de traseu. Marcajele nu ai cum să le urmăreşti. Chiar şi noi ne putem rătăcii pe aşa o vreme 

Dacă la cota 2000 a fost viscol, la cota 1400 a fost vreme de primăvară. 

La munte, turiştii au alternat reprizele de schiat cu cele de mâncat mici

Turiştii au umplut terasele pentru că alt gust are mâncarea când e servită în aer liber şi într-un peisaj de poveste.

Grătarul nu a lipsit din peisaj nici la Bâlea Lac. 

Turiştii care au urcat la cota 2000 au găsit în loc de iarbă verde un strat consistent de zăpadă. Ninge de miercuri dimineaţa la Bâlea Lac iar stratul de omăt măsoară aproape 2 metri.

Iar pentru turişti, o bulgăreală la final de primăvară a fost principala distracţie. 

La Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina pentru că Transfăgărăşanul se va deschide oficial abia la 1 iulie.