Sărbătorile se apropie cu paşi repezi, iar asta se vede cel mai bine în hoteluri şi pensiuni. În Sighişoara, singura cetate medievală locuită în Europa de Sud-Est, 70% din camere sunt ocupate. Iar mulţi dintre oaspeţi vor veni din afara ţării. Vor să descopere iarna în decor medieval.

Această pensiune din inima Sighişoarei a aparţinut, pe vremuri, unei familii de meşteşugari. Astăzi, turiştii care vin aici să-şi petreacă sărbătorile găsesc decoruri medievale. 80% dintre camere au fost deja rezervate de Revelion. Un pachet cu 3 nopţi de cazare într-o cameră dublă costă între 350 şi 430 de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Anca Coman, recepţioneră: Preţurile includ cazare cu mic dejun, turul cetăţii medievale, cina festivă de revelion, jocuri de artificii în piaţa cetăţii şi tombolă

Cei mai mulţi oaspeţi sunt străini, cuceriţi de legendele cu vampiri şi de străduţele întortocheate ale cetăţii, mărginite de turnuri şi de case vechi.

La acest hotel de 4 stele, nicio cameră nu mai este liberă de Revelion. Dacă vă grăbiţi, mai aveţi şanse să prindeţi un loc pentru Crăciun. Şi cum nu există sărbători fără relaxare, vă aşteaptă aici un spa dotat cu saună, piscină şi o panoramă splendidă asupra cetăţii Sighişoara.

Mircea Constantin, director de vânzări: Pentru Crăciun am pregătit un pachet de trei nopţi la un tarif de 410 euro pe camera dublă. Includ cazare, mic dejun bufet, prânz tradiţional cu  ritualul tăierii porcului, împodobirea bradului, activităţi tematice, cină festivă şi prânz de Crăciun

În singura cetate locuită din sud-estul Europei, ridicată în secolul al XII-lea, poposesc, anual, 800.000 de turişti.