Turiştii care au venit la mare în toiul lui septembrie se bronzează printre remorcile încărcate cu şezlonguri şi umbrele. Se dă stingerea pe litoral, unde doar câteva hoteluri şi terase au mai rămas deschise. Iar când patronii îşi strâng afacerile, voluntarii strâng gunoaiele lăsate în urmă de turişti pe plaje. 

Aproape de ţărm, turiştii de septembrie se bucură de ultimele raze de soare. În spatele lor, angajaţii teraselor s-au apucat să strângă umbrelele şi şezlongurile. 

Articolul continua dupa recomandari

Angajatul unei terase spune că "strângem în proporţie foarte mare. În partea de sud am strâns aproape tot, iar aici am mai lăsat în jur de 100 de şezlonguri pentru turiştii din această săptămână".

Dragoş Răducan, vicepreşedinte FPTR: A fost un sezon ciudat. Pentru că a început foarte bine, au fost vânzările foarte mari în cadrul programului de înscrieri timpurii, după care au scăzut pot să spun chiar dramatic

După succesul de la începutul sezonului, în iulie vremea a speriat turiştii. Dar după o vară cu probleme, septembrie a umplut din nou litoralul. 

În timp ce mulţi afacerişti îşi strâng terasele, voluntarii strâng gunoaiele lăsate în urmă de turişti. Astăzi au curăţat plajele din Constanţa şi Eforie Sud, după apelul lansat de Comisia Europeană. 

Ingrid Kressel, ambasador al Republicii Estonia la Bucureşti: Aşa ne creştem copiii. Dacă faci ceva, strângi după tine. Ca adulţi ar trebui să facem la fel

Marea curăţenie de pe litoral se va desfăşura în 77 de ţări. România este primul stat în care a început colectarea plasticului lăsat în urmă de turiştii de la malul mării.