Anul acesta, sezonul de schi ar putea fi mai scurt decât ne-am aştepta. Atât de caldă este vremea. Ca să mai prindă zăpadă pe pârtii, mii de turişti s-au grăbit să ajungă în acest weekend la munte. Staţiunile au fost pline ca de sărbători. 

Mii de turişti au luat drumul muntelui în acest weekend, la Vatra Dornei. În staţiunea montană din nordul ţării sunt Serbările Zăpezii, ocazie cu care s-au organizat concursuri pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Concurenţi veniţi din toată zona Moldovei şi nu numai s-au bucurat de competiţia pe zăpadă, devenită deja tradiţie.

Articolul continua dupa recomandari

"Ne aşteptam să fie ceva mai greuţ, dar concurenţii au fost foarte buni şi e frumos, atmosfera faină, muzică, totul, concurenţii".

"Sunt din Piatra Neamţ, concursul s-a prezentat destul de bine, este prima dată când particip la aşa concurs şi voi mai veni cu siguranţă".

Doru Bighiu, purtător de cuvânt Primăria Vatra Dornei: Am avut 12 categorii de vârstă la schi alpin, două probe una de special şi alta de uriaşi, peste 140 de concurenţi care s-au întrecut la schi alpin şi la snowboard, am avut parte de răsturnări de situaţie

Şi pârtia Transalpina a fost plină astăzi. Mai ales că ar putea fi unul dintre ultimele weekenduri cu zăpadă, din cauza încălzirii accentuate a vremii. 

Suntem la cota 1800, pe pârtia de la Obârşia Lotrului, cea mai frumoasă din România, şi asta pentru că odată ce ajungem în vârf acolo suntem practic deasupra norilor, iar jos ni se dezvăluie o privelişte fabuloasă. Este vorba despre Lacul Vidra.

Lungimea totală a pârtiei este de aproximativ şase kilometri şi are o dificultate medie. În zăpadă, găsim şi mulţi copii. Unul dintre ei este Darius, un puşti de patru ani şi jumătate, venit de la mare ca să descopere muntele.

Darius Gheorghe: Ai învăţat să schiezi ? Da. Cum? Simplu. Ia spune-mi, ce trebuie sa faci ca sa schiezi bine? Trebuie să îmi pun schiurile, trebuie sa fii pe un munte, aluneci, opreşti şi atât

Ca să schiaţi pe această pârtie aveţi nevoie de un ski pass care costă în jur de 100 de lei pe zi. În aceşti bani intră telegondola care vă duce de la baza pârtiei până la cota 1.800, dar şi accesul la teleschi până în vârful muntelui.