Vacanţa la mare fără peşte este de neconceput, motiv pentru care turismul culinar câştigă tot mai mult teren pe litoralul românesc. Cei mai pofticioşi din fire se lasă ademeniţi de savoarea midiilor, a rapanelor ori a peştelui încins pe plită. Astfel ajung să colinde staţiunile din sudul litoralului, acolo unde bucătarii susţin adevărate recitaluri gatronomice.

Specialităţile pescăreşti, iar mai nou şi fructele de mare, sunt mai apreciate decât un apus sau un răsărit pe plajă.

Articolul continua dupa recomandari

O idee născuta din pofta gurmanzilor, turismul culinar cu delicatese preparate cu peşte fie din Marea Neagră, fie din bălțile private - a ajuns să fie tot mai căutat pe litoralul de la noi. Iar restaurantele se întrec în oferte.

Purtaţi de mirosul peştelui încins, oamenii nu se pot abţine de la a comanda tot ce li se pare mai atractiv. Iar gustul, rareori îi dezamăgeşte.

Turiştii au prins rapid gustul paradisului culinar de la ţarmul mării Negre. Dar răsfăţul lor nu se rezumă la atât.

Cei care vin pentru turismul culinar la Olimp au parte şi de un bonus, iar de acest lucru nu se ocupă, de această dată bucătarul, ci natura. 

Ideea acestui tip de turism a fost adoptată rapid şi de asociaţiile care se axează şi pe promovarea mâncării în pachetele turistice de pe litoral.

Oamenii consumă după gust şi după buzunar. O masă ieftină porneşte de la 5 lei pentru o porţie de hamsii, dar poate ajunge chiar şi la 100 de lei, atunci când gurmandul pofteşte la fructe de mare.

Vestea bună pentru cei pasionaţi este că turismul culinar nu se termină odată su sezonul estival.