Tatăl lui Tudor Niream face primele mărturisiri în mediul public, la două luni după dispariția băiatului. Bărbatul vorbește despre drama prin care trece familia sa după ce adolescentul de 15 ani a plecat de la casa bunicilor din Recea Mare, în seara zilei de 23 noiembrie 2018, și nu a mai fost găsit.

Claudiu Niream a vorbit cu jurnaliștii de la Magazin Sălăjean pentru prima dată de la dispariția copilului.

Articolul continua dupa recomandari

Tudor nu ar fi plecat de acasă

El respinge toate speculațiile apărute în mediul on-line după dispariția fiului lui, spunând că Tudor nu avea probleme cu familia, nici probleme de sănătate și nici deviații de comportament.

Tudor Niream este de negasit de peste 2 luniVezi 4 imagini în Galerie

Foto: Tudor, alaturi de parintii lui (magazinsalajean.ro)

"De-a lungul acestor două luni am trăit, împreună cu soția mea, fiica mea și ceilalți membri ai familiei, cele mai grele momente din viața noastră. Doar cine a trecut prin așa ceva știe ce simțim. Și nu, nu este deloc adevărat că Tudor ar fi avut probleme, care l-ar fi determinat să plece de acasă sau să facă altfel de prostii… Nici vorbă!

Tudor este un copil liniștit, fericit, pe care l-am iubit, îl iubim și îl vom iubi toată viața. Astfel că inima mea exclude ipoteza ca Tudor să fi plecat de acasă din cauza unor motive familiale. Eu și mama lui Tudor nu suntem divorțați, așa cum tendențios se speculează, copilul nu avea probleme sociale sau de sănătate, darămite anumite deviații de comportament, despre care am auzit vorbindu-se aiurea în spațiul public. Tudor este, pur și simplu, un copil ca toți ceilalți copii de vârsta lui. Cu bune, cu rele", a mărturisit tulburat tatăl lui Tudor.

Claudiu a povestit, de asemenea, că Tudor iubește sentimentul de siguranță pe care i-l oferă familia și casa și că se simțea mai bine la oraș decât la sat.

Tudor Niream este de negasit de peste 2 luniVezi 4 imagini în Galerie

Foto: Tudor, alături de unchiul lui

"Tudor nu este un copil căruia să-i placă să se plimbe pe dealuri sau prin păduri, așa cum ne plăcea nouă în copilărie. Lui Tudor îi plac gadget-urile, liniștea și siguranța pe care ți le dă casa. Pot să spun că este un copil cu sensibilitate la mediul rural, preferând mai mult orașul, partea ceva mai civilizată a societății", a adăugat Claudiu Niream.

"Bunică, vezi că mă duc să mă plimb puțin!"

Acestea au fost ultimele cuvinte ale băiatului înainte de a pleca de la casa bunicilor, povestește tatăl lui.

"Ultimele cuvinte ieșite din gura copilului nostru au fost <<Bunică, vezi că mă duc să mă plimb puțin!>>. De atunci, din acea seară nenorocită, nu mai știm nimic despre el. Apoi, poliția, noi, familia, prietenii, toată lumea a scotocit după el, să îl găsim. Nimeni nu a descoperit însă nimic, nici măcar un capăt de ață de care să ne agățăm. În schimb, doar speculații peste speculații. Însă pe noi speculațiile nu ne încălzesc cu absolut nimic. Pe cine ar încălzi? Vreau să le mulțumim din suflet tuturor celor care s-au implicat și încă se mai implică în căutările copilului nostru", a precizat Claudiu Niream.

Familie lui Tudor oferă bani pentru găsirea lui

Pentru că nici poliția, nici familia și nici voluntarii care l-au căutat pe Tudor nu au găsit măcar vreo urmă a băiatului, familia acestuia recurge la un gest disperat.

Claudiu Niream a precizat că au luat decizia de a oferi o sumă substanțială de bani pentru persoana care va oferi orice informație ce va duce la găsirea adolescentului.

Tudor Niream este de negasit de peste 2 luniVezi 4 imagini în Galerie

Foto: Tudor, alături de mama lui, Geta

"Viața lui Tudor nu are preț, dar nu ne putem limita la a aștepta. Este copilul nostru! Îl vrem pe Tudor acasă, lucru pe care suntem siguri că și el și-l dorește. Astfel, ne-am gândit să oferim o sumă de bani, după posibilitățile noastre, celui care ne va da informații în urma cărora ne vom găsi băiatul. Este tot ceea ce mai putem face, în afară de a ne ruga neîncetat la Dumnezeu să ni-l aducă teafăr acasă, în mijlocul familiei", a declarat Claudiu Niream.

Persoanele care pot să ofere informaţii despre Niream Tudor sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze autoritățile prin apelul de urgență 112.

Tudor Niream are aproximativ 1.70 m înălţime, constituție atletică, păr șaten spre blond, ochi căprui. Nu prezintă semne particulare. La momentul dispariției, Tudor era îmbrăcat cu geacă bleumarin, blugi de culoare albastru deschis, iar în picioare purta încălţăminte sport, de culoare bej.