Muzica i-a salvat, atunci când focul le-a răpit tot. În incendiul din Colectiv, trupa Bucium a pierdut 10 suflete. 10 prieteni, ucişi de flăcări. Pe Adrian Rugină, toboşarul lor timp de 13 ani, care a murit salvându-i pe alţii.

Muzica vindecă ceea ce focul a distrus. Şi doar prin muzică, băieţii de la Bucium simt că pot merge mai departe, după ce au trecut prin infernul Colectiv. 

Articolul continua dupa recomandari

Astăzi, la tobe, se află Cristian Răducanu. Poartă încă pe braţe urmele tragediei. A fost în Colectiv, în noaptea de 30 octombrie 2015. Focul l-a cuprins, în mijlocul mulţimii. A supravieţuit, dar, timp de 5 luni, a fost ţintuit pe un pat de spital din Marea Britanie. 

Vorbeşte puţin, tocmai pentru că a pierdut enorm. În Colectiv, i-au dispărut zece prieteni. Adrian Rugină, fostul toboşar al trupei, s-a stins salvând alte vieţi. Iar Alex Pascu a murit la spital, douăsprezece zile mai târziu.

Despre ei, supravieţuitorii vorbesc doar la prezent. Şi pentru ei, lansează un album de colecţie. 

E un omagiu pe care îl vor aduce live, pe scenă, într-un concert emoţionant. "Live în Codrul Ascuns" - aşa se numeşte albumul care va fi lansat mâine, în Capitală.

Fiecare piesă e o poveste în sine. Universul Bucium e 100% românesc. 

Noul album cuprinde două piese înregistrate în trecut împreună cu Adrian Rugină. Prima din cariera sa alături de Bucium. Şi ultima din viaţa eroului dispărut în Colectiv.