Holul e o încăpere complicată. Aici trebuie să se regăsească suficiente cutii sau rafturi pentru hainele și încălțămintea întregii familii, dar să nu ocupe o suprafață prea mare. Nu de alta, dar holurile sunt, de obicei, ori prea mici, ori lungi și înguste, adică prea puțin adecvate excesului de mobilier.

Tot în hol vrei să creezi o atmosferă primitoare, pentru că aici are loc primul contact al oaspeților cu casa ta. Holul nu trebuie să conțină o aglomerare de pantofare, cuiere și obiecte pe care nu știi unde în altă parte să le pui. Pe de altă parte, un hol din care lipsesc piesele esențiale de mobilier nu-și îndeplinește scopul și irosește spațiul.

Articolul continua dupa recomandari

Cu alte cuvinte, decorul holului de la intrare trebuie să reflecte obiceiurile, nevoile și personalitatea locatarilor. Adaugă câteva soluții ingenioase de depozitare și vei obține un hol atrăgător și perfect organizat.

Iată câteva trucuri de care să ții seama când amenajezi această încăpere:

Separă obiectele în funcție de proprietar

Cei mici își amestecă mereu tenișii printre pantofii tăi, nimeni nu-și mai găsește umbrela, iar cineva a plecat de dimineață cu un fes care nu-i aparținea? Ce bine ar fi dacă toată lumea și-ar putea găsi imediat lucrurile atunci când au nevoie de ele, nu-i așa?

Folosește pantofare înalte, cu mai multe rafturi, în așa fel încât fiecare membru al familiei să-și poată așeza încălțămintea pe câte un raft. Montează mai jos pe perete un cuier colorat, cu trei-patru cârlige, pentru copii, și undeva mai sus unul pentru hainele adulților. Așază într-un colț câte o cutie personalizată în care fiecare își va putea pune cheile, bomboanele mentolate sau portofelele.

Depozitează pe verticală

Dacă vrei să montezi rafturi pe pereții unui hol îngust, așază-le mai aproape de tavan, ca să nu stânjenească mișcările. Pune la îndemână o scară pliabilă și vei avea acces facil la obiectele depozitate la înălțime.

Adaugă unul sau mai multe locuri de așezat

Poți adăuga un loc de așezat chiar și în cele mai mici holuri. Trebuie să știi doar care este cea mai potrivită soluție în funcție de suprafața disponibilă. De exemplu, bancheta se potrivește atât în holurile pătrate, cât și în cele înguste.

Totuși, dacă nu ești limitat de o lățime prea mică a încăperii, poți așeza în hol niște taburete cu spațiu de depozitare. Dacă ai un hol mare, atunci tu și oaspeții care nu se mai îndură să plece puteți sta minute în șir la povești, așezați confortabil pe două fotolii pufoase.

Creează un loc special pentru chei

Știi cât de neplăcut este să cauți cheile dimineața și să le găsești, în sfârșit, sub un teanc de pliante publicitare. Montează pe perete un dulăpior sau un cuier pentru chei, cu un design atrăgător și adecvat stilului în care este amenajat holul. O altă opțiune este să alegi un suport de masă pentru chei, cu diverse forme.

Adaugă o consolă cu oglindă

Pe lângă mobilierul destinat depozitării hainelor și diverselor obiecte, mai ai nevoie de o masă și de o oglindă. Cel mai eficient este sa optezi pentru un set format dintr-o consolă și o oglindă. Consola este o masă îngustă, cu lățimea în jur de 30 cm, care se lipește de perete cu una dintre laturi. Economisește spațiu, iar sertarele oferă suficient loc pentru păstrarea diverselor lucruri. Oglinda este, de asemenea, utila, pentru că nu poți pleca din casă fără să-ți verifici rapid aspectul.

Acestea sunt câteva dintre trucurile de amenajare și organizare a holului, care te vor ajuta să economisești timp și să creezi o atmosferă primitoare în căminul tău. Folosește-le ca sursă de inspirație când îți reorganizezi locuința și vei obține un spațiu aerisit, în care nimic nu se pierde vreodată.