Un tren a fost blocat de mineri, pe linia ferată, la Roşiuţa, în Gorj.

Activitatea Complexului Energetic Oltenia, care produce aproape un sfert din energia României, este, în continuare, paralizată, după ce mii de angajaţi au intrat în grevă şi refuză să muncească.

Articolul continua dupa recomandari

Ministerul îndeamnă minerii să fie rep

Ministerul Energiei şi conducerea companiei îi îndeamna pe salariaţi să fie responsabili şi să reporneasca producţia, însă oamenii susţin că fără creşteri salariale şi vouchere de vacanţă nici nu poate fi vorba despre asa ceva.

Directorul CEO, Sorin Boza, a declarat la finalul negocierilor ca minerii au, in prezent, revendicari pe care societatea nu le poate indeplini. Printre ele, cresteri salariale de 40%.

Reprezentanții ministerului Energiei și ai companiei au anunțat majorări salariale de 12% și acordarea de voucere de vacanță pentru fiecare salariat. Minerii sunt nemulțumiți, doresc 40 de procente în plus la salariu, motiv pentru care își continuă protestele. De cealaltă parte, administrația atrage atenția că stocurile de cărbune ajung doar pentru câteva zile, și dacă se continuă așa, în maxim o săptămână se intră în criză energetică.