Alte trei persoane au murit din cauza gripei, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Este vorba despre trei femei care aveau afecțiuni medicale preexistente. Bilanțul morților din acest sezon se ridică la 23.

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 43 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1 pdm09, având condiţii medicale preexistente şi cu antecedente vaccinale necunoscute, a murit sâmbătă.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, o femeie de 76 de ani din Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, a murit vineri, iar o altă femeie, în vârstă de 51 de ani, din judeţul Gorj, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, a murit sâmbătă.

Astfel, numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 23.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara, după ce a fost înregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, nu avem încă epidemie şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

"Suntem în pragul unei epidemiil de gripă, nu avem incă o epidemie de gripă", a declarat ministrul la Digi 24, după ce încă o pesoană a murit din cauza gripei, numărul victimelor ajungând la 20.

sursa: news.ro