Edilii din Cluj-Napoca au găsit soluţia perfectă pentru ca, pe timp de noapte, pietonii să poată traversa în siguranţă. Astfel, în cele mai periculoase zone din oraş, zebrele sunt luminate cu ajutorul unor reflectoare puternice. În final, în oraş, vor exista 100 de astfel de treceri de pietoni.

Cele două corpuri de iluminat formează, practic, deasupra trecerii, un culoar de lumină. Astfel, şoferilor le este aproape imposibil să nu observe pietonii. 

Articolul continua dupa recomandari

50 de treceri de pietoni din Cluj-Napoca vor fi iluminate

Anul trecut au fost montate astfel de instalaţii pe 21 de străzi din Cluj, însă în următoarele săptămâni vor fi iluminate în acest mod alte 50 de treceri pentru pietoni.

Primăria a luat decizia, după ce a constatat că numărul accidentelor a scăzut semnificativ la doar doi ani de la prima trecere iluminată cu tehnologie LED.

Iulia Perşa, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: În total vor fi 100 de treceri de pietoni. În luna iulie vom suplimenta numărul acestor treceri de pietoni. Valoarea totală a proiectului este de trei milioane de lei

Şi este doar începutul. În viitor, autorităţile locale promit că tehnologia va fi folosită şi pe celelalte 600 de zebre din Cluj-Napoca.

Anul trecut în judeţul Cluj au fost înregistrate 129 de accidente pentru neacordarea de prioritate.