Temperaturile din ultimele zile, care au depăşit 40 de grade, nu-i chinuie doar pe oameni! La Grădina Zoologică din Ploieşti multe animale au nevoie de tratament special pentru a supravieţui căldurii. Toţi angajaţii au grijă ca vieţuitoarele să aibă adăposturile curate şi răcoroase, apa să fie din belşug şi în permanenţă proaspătă, iar hrana adecvată.

În zilele caniculare, cele peste 600 de animale aflate în captivitate la Zoo Bucov primesc cât mai multe gustări răcoroase. Sunt răfăţate zilnic cu pepene, mere, salată sau spanac.

Articolul continua dupa recomandari

Hrana se administrează de mai multe ori pe zi, Iar apa e schimbată de mai multe ori pe zi, au duşuri la maimuţele pavian, bazine cu apă proaspătă la urşii carpatini, la tigrii siberieni - Paraschiva Înjunghiatu, nutriţionist Zoo Bucov

Sunt şi animale care iubesc căldura: leii şi maimuţele pavian. Dar până şi ele se retrag în zonele umbroase, la orele prânzului. Obișnuite cu temperaturile scăzute alpine, lamele suportă şi yakii au cel mai mult de suferit. Nici tigrii siberieni nu sunt prea fericiţi vara.

Tigrii siberieni nu sunt iubitori de căldură, de aceea cele două exemplare de femele pe care le avem sunt mai active dimineaţa. După-amiaza se retrag în căsuţă iar hrana o administrăm zilnic în piscina cu apă - Paraschiva Înjunghiatu, nutriţionist Zoo Bucov

Reprezentantii grădinii zoologice le recomandă vizitatorilor să evite să meargă la Bucov la orele prânzului. În această perioadă, cele mai multe animale preferă să stea la umbră în adăposturi, așă că sunt mai greu de văzut.