O tragedie a cutremurat comunitatea din Robeasca, în Buzău. Trei copilaşi au rămas orfani de tată şi cu sechele majore, după ce tatăl lor, un tânăr în vârstă de 34 de ani, şi-a pus capăt zilelor.

Bărbatul se lupta cu o depresie majoră, în urma unui accident care i-a transformat viaţa lui, cât şi a familiei sale, într-un calvar fără sfârşit.

Articolul continua dupa recomandari

Tragedie la Robeasca, mama cu trei copiii riscă să rămână pe drumuri, în prag de iarnă

Sfârșit trist al chinului unui tânăr în vârstă de 34 de ani, din comuna buzoiană Robeasca, tată a trei copii mici. Bărbatul a făcut un gest extrem, fiind găsit spânzurat de o grindă, cu copiii în casă, informează jurnaluldebuzau.ro.

Potrivit presei locale, tatăl celor trei copii se lupta cu o depresie, iar soția sa, în vârstă de doar 20 de ani, urmează să fie dată și afară din casă, chiar în prag de iarnă. Cei doi fuseseră lăsaţi să stea în gospodăria unuia dintre frații bărbatului, tânăra dând naştere la trei copii, în 4 ani.

Trăiau de pe o zi pe alta, iar tânărul abia câştiga cât să îşi poată hrăni copiii, până la un accident în care a fost implicat, aflându-se într-o căruţă. Brusc, s-a văzut în imposibilitatea de a-şi susţine financiar familia, iar mare ajutor nu aveau.

După 5 luni de chin psihic, tânărul tată ar fi cedat, punându-şi capăt zilelor.

Apel de ajutor pentru copii, primăria din Robeasca se implică

Mai multe persoane din Robeasca încearcă să o ajute pe femeie, lansând un apel public de ajutorare. De asemenea, doamna primar din Robeasca a precizat pentru Observator.tv că va acorda un ajutor pentru deces soţiei tânărului şi va propune în şedinţa de consiliu un ajutor suplimentar pentru copilaşi, mai ales că vin sărbătorile de iarnă.

De asemenea, primarul comunei, Vlad Domnica, a declarat pentru Observator.tv că îl cunoştea personal pe tânărul tată, având despre el numai cuvinte frumoase. Tânărul beneficia de ajutor social, însă muncea pe rupte şi nu se dădea înapoi de la nicio muncă la care era solicitat de primărie.

Vlad Domnica, primar Robeasca: "Un băiat foarte muncitor, n-am crezut în viaţa mea vreodată că acest tânăr poate să facă aşa ceva. Se ducea la muncile comunei, a beneficiat de ajutor social, dar în timpul ăsta a muncit pe rute. A avut un accident acum ceva vreme, calul a rasturnat căruţa cu care căra piatră. Chiar zilele trecute am rugat un vecin să-i spună să vină până la primarie, pentru că-i ştiam situaţia dificilă şi doream să-l ajut cumva, dar nu a venit. Păcat de el, era un baiat vesel, bine dispus, nu înţeleg de ce a putut să facă aşa ceva"

Persoanele care vor să ajute sunt sfătuite să apeleze la primăria din Robeasca (tel 0238581800). Un fond special se va crea cu donaţiile oricui doreşte să ajute, iar ajutorul va ajunge la tânăra mama cu trei copii, care chiar are nevoie de tot ajutorul în aceste momente.