Poliţiştii din Iaşi au mers, vineri după-amiază, la sediul firmei Maxibus Trans SRL, pentru a face verificări în privinţa contractului încheiat între transportator şi Palatul Copiilor, în condiţiile în care în maşină, care are 25 de locuri, erau 31 de persoane.

Poliţiştii ieşeni s-au deplasat la sediul firmei Maxibus Trans SRL din satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, pentru a verifica asupra documentelor societăţii.

Articolul continua dupa recomandari

Surse din rândul anchetatorilor susţin că va fi verificat în principal contractul încheiat de firma transportatoare cu Palatul Copiilor, în condiţiile în care în maşină see aflau 31 de persoane.

Potrivit reprezentanţilor Maxibus Trans SRL, la semnarea contractului cu Palatul Copiilor, firma transportatoare nu ar fi fost informată în privinţa numărului de pasageri care urma să facă deplasarea către Arad.

”Ancheta este făcută de IPJ Braşov, poliţiştii ieşeni doar acordă sprijinul. Toate detaliile vor fi oferite de Poliţia Braşov”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în autocarul răsturnat în localitatea braşoveană Perşani se aflau 31 de persoane - 28 de copii şi trei adulţi. Copiii, care aveau vârste între 12 şi 17 ani, o parte dintre ei de la Colegiul Naţional de Artă "O. Băncilă", erau componenţi ai ansamblului folcloric Hora. Ei plecaseră de la Palatul Culturii din Iaşi şi mergeau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional.