Tragedia de la calea ferată din Jibou, în care patru tinere şi-au pierdut viaţa, a îndoliat o întreagă generaţie de studenţi. Colegii celor patru fete au decis să anuleze banchetul de la finalul facultăţii şi să doneze banii strânşi familiilor, pentru înmormântări.

A fost arborat steagul negru pe clădirea Centrului Universitar de la Baia Mare.

Articolul continua dupa recomandari

Între timp, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Şoferiţa, singura supravieţuitoare, va fi audiată de poliţişti. Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

O fotografie şi zeci de lumânări şi buchete de flori sunt aşezate la intrarea Centrului Universitar din Baia Mare. Colegii celor patru studente moarte în accidentul de la Jibou nu-şi revin din şoc.

Ar fi urmat banchetul de la sfârştiul facultăţii. Evenimentul a fost însă anulat. Familiile Mădălinei, Mariei, Claudiei şi Sarei vor primi banii adunaţi până acum.

Sora Mădălinei: "Trebuia să avem festivitatea în aceeaşi zi şi i-am zis la mami şi la tati să meargă la ea, că ea e mai departe. A plecat la Cluj foarte fericită, a fost prima pe facultate cu 10 pe linie".

Nimeni nu-şi explică ce s-a întâmplat la calea ferată. Nu se ştie dacă şoferiţa de 21 de ani a riscat sau pur şi simplu nu a observat semnalele. Sunt tot mai multe voci care spun că sistemul acustic ar fi fost, de fapt, defect.

Tinerele erau cele mai bune studente din an. Una dintre ele, Sara Pop, era chiar şefă de promoţie.

Pe Facebook, curg mesaje de condoleanţe. Iubitul Claudiei şi-a luat rămas-bun printr-o scrisoare emoţionantă. Cei doi îşi făceau planuri de căsătorie.

"Nu îmi pot imagina cum va fi viaţa mea fără tine. Tot merg dintr-o cameră în alta cu speranța că te voi găsi zâmbind. Îmi pare enorm de rău că nu mai poţi să devii mama copilaşilor noștri.", a scris pe Facebook iubitul Claudiei.

Și Sanda Ungur, șoferița, avea planuri de căsătorie pentru luna mai a anului viitor.