Tot mai mulţi români aleg să nu mai stea la cozi interminabile în magazine şi se orientează spre comerţul online. O arată ultimele date oferite de Institutul Naţional de Statistică.

În ultimii ani, a crescut constant numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani care au apelat la serviciile magazinelor online. Astfel, ultimele cifre oficiale arată că, în 2018, 43.5% dintre români au preferat să cumpere produse de pe Internet, faţă de 35% în 2017. 

Articolul continua dupa recomandari

Datele mai arată că 52,3% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 34 ani apelează la această metodă de comerţ.Tendinţa este menţinută atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Mai mult, persoanele cu un nivel de instruire superior au cumpărat produse prin intermediul internetului în proporţie de 71,9%.

O deschidere mai mare către comerţul online se observă în cazul salariaţilor şi al elevilor sau studenţilor, ponderile acestora înregistrând valori de 51,1%, respectiv 48,1% din totalul utilizatorilor de internet din fiecare categorie.

Dacă vă întrebaţi ce cumpără românii mai des de pe Internet, aflaţi că îmbrăcămintea şi produsele sportive sunt în top. Sunt urmate de bunuri pentru gospodărie, cărţi şi reviste. Nu în ultimul rând, datele oficiale mai arată că utilizatorii de internet din oraşe apelează în măsură mai mare la comerţul online pentru majoritatea produselor şi serviciilor, faţă de cei din mediul rural.