Topirea zăpezii, dar şi ploile din ultimele zile, au scos la iveală starea reală a oraşului Suceava! Parcările sunt pline de noroi, alei de pământ care s-au transformat în mocirlă şi străzi insalubre. Localnicii sunt sătui de promisiunile edililor locali şi spun că se simt ca la sat. Ceea ce pare să fie adevărat, cât timp oamenii nu pot ieşi din casă decât cu cizme de cauciuc. 

Noroi, pământ şi multă apă nu este doar la periferie, ci chiar în multe zone din centrul oraşului, prin spatele blocurilor. La nici patru minute de mers pe jos de primăria municipiului Suceava, strada Ştefan cel Mare este plină de gropi cu apă. Iar cine se încumetă să-şi parcheza maşina în zonă, trebuie să aibă cizme de cauciuc. 

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii care stau în zonă sunt revoltaţi şi spun că de 15 ani au primit doar promisiuni. 

”E jenant pentru 2020, pentru UE, că trebuie să ne murdărim pe aici aşa, parcă ne-am întors în timp sau suntem pe la ţară într-un sat uitat de lume, nu în centrul oraşului care se vrea dezvoltat şi civilizat”, exclamă un localnic.

Chiar şi aşa, autorităţile continuă să facă promisiuni. De această dată, anunţă că vor face 5 mii de locuri de parcare. La un moment dat. 

Lucian Harşovschi, viceprimar în Suceava: Am inventariat toate aceste locuri de parcare posibile, pentru că pe actele Primăriei apăreau ca teren viran sau spaţii verzi în iunie 2017. Anul trecut, în şase luni am făcut 1.001 locuri de parcare. 

Despre străzile pline de noroi, a trutuarelor şi aleilor, viceprimarul spune că se încearcă rezolvarea probleme prin spălarea lor, dar acest lucru se întâmplă în acest moment doar pe arterele principale din oraş.