Mare parte dintre noi ştim că dacă ne plătim impozitul până pe 31 martie avem o reducere. Iar dacă plata se face online putem achita cu aproape 10 la sută mai puţin. Asta e valabil în întreaga ţară, dar în Oradea autorităţile au venit cu un alt beneficiu. Dacă plătiţi online impozitul sunteţi automat înscrişi într-o tombolă. Iar premiul nu este de neglijat: o zi de distracţie alături de familie la un parc acvatic.

Campania pornită de Primăria Oradea încă din anul 2017 este un real succes. Spre exemplu, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, s-a înregistrat o creştere de 41 la sută a celor care au ales să plătească online taxele şi impozitele. Această creştere se datorează şi premiilor oferite de municipalitate.

Articolul continua dupa recomandari

Anca Grama, purtător de cuvânt Primăria Oradea - O dată pe săptămâna facem câte o extragere și premiem un câștigător care dacă și-a plătit impozitul online până la 31 martie poate să câștige o zi de distracție la Aqua Park. Un voucher care îi asigură intrarea pentru familie, respectiv 2 adulți și 2 copii până în 18 ani

Pe lângă faptul că nu mai stau a cozi şi pot câştiga premii, oamenii beneficiază de o reducere de opt la sută la plata online a dărilor.

Sunt totuşi destui şi cei care aleg să plătească prin metoda clasică, la ghişeu.

Dacă în 2017, plăţile online până la 31 martie, erau efectuate de doar 9 la sută dintre contribuabili, în 2019 creşterea a fost până la 32 la sută. Reprezentanţii primăriei se aşteaptă ca anul acesta procentul să depăşească 50 la sută. Și primăria din localitatea Cavnic a recurs la metoda premiilor şi îi atrage pe localnici cu o excursie la Praga pt cei care își achită impozitele până la data de 31 martie.