Tinerii de peste 16 ani vor putea intra în pielea unui angajat cu acte în regulă. Astăzi, Guvernul a aprobat Proiectul Legii Internshipului, prin care adolescenţii dornici să acumuleze experienţă pe piaţa muncii vor putea participa la programe de internship plătite de firme private sau instituții publice.

Este vorba despre un proiect care are menirea să-i ajute pe tineri să se integreze mai uşor pe piaţa muncii, dar şi să acumuleze experienţa pe care o caută angajatorii. Mai exact, timp de cel puţin 6 luni de zile, tinerii de peste 16 ani vor putea beneficia de program.

Articolul continua dupa recomandari

Bineînţeles vor fi trataţi precum adevăraţii angajaţi. Adică, vor avea dreptul la o indemnizaţie lunară de cel puţin 700 de lei. Vor lucra 6 ore pe zi, timp de 5 zile, urmate de două zile consecutive de repaus. Orele suplimentare sunt interzise pe durata programului de internship.

Pe de altă parte, angajatorul trebuie să ştie că numărul de tineri înscrişi în acest program nu poate fi mai mare de 5% din numărul total de angajaţi.

Există o veste bună şi pentru angajatori. Dacă în termen de 60 de zile de la încheierea internshipului, persoana juridică încheie un contract pe cel puţin 2 ani, primeşte, la cerere, din partea statului o primă de promovare a angajării de aproape 4.600 de lei pe angajat.

Proiectul Legii Internshipului va fi transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbătut și aprobat în procedură de urgență.