Să-ţi dai demisia, să vinzi tot şi să porneşti în jurul lumii. Este visul pe care mulţi îl au, puţini îl împlinesc. Doi tineri din Bucureşti au făcut pasul spre o nouă viaţă şi au plecat un an în Asia. Au lăsat în urmă joburi în multinaţionale şi un apartament cumpărat în rate pe 30 de ani. Ca să-i inspire şi pe alţii, şi-au filmat toată aventura.

Povestea lor pare desprinsă dintr-un film de aventură. Copleşiţi de rutina zilnică, de stresul jobului şi de haosul din Bucureşti, Andreea şi Ionuţ au renunţat la tot şi au plecat, timp de un an, în Asia. Şi-au luat doar un bilet dus spre Bali. Unde au găsit un Paradis.

Articolul continua dupa recomandari

Din Bali, drumul lor a continuat de-a lungul a nouă ţări din Asia. Din Malaezia şi Filipine, până în Cambodgia, Sri Lanka şi Vietnam. Un an întreg, au dus o viaţă de nomad şi au trăit experienţe cum alţii nu trăiesc în toată viaţa.

IONUȚ CHIPERI, vlogger: Ne-am adaptat foarte ușor la această bucătărie, pentru că nouă ne place foarte mult mâncarea asiatică. Cea mai exotică mâncare a fost în Vietnam, unde am mâncat broaște.

Dar cel mai mult i-au impresionat oamenii pe care i-au întâlnit în drumul lor.

ANDREIA CHIPERI, vlogger: Au fost o lectie desăvârșită pentru noi de bunătate, sprijin necondiționat, un mod autentic de a trăi. Ne-a plăcut foarte mult bucuria cu care ei trăiesc prezentul.

Andreia şi Ionuţ şi-au filmat toată aventura şi au postat-o pe canalul lor de Youtube şi pe blogul de călătorii. Acum, abia întorşi în România, au un singur gând - să devină călători full time şi să bată lumea în lung și în lat ani buni de acum încolo.

ANDREIA CHIPERI, vlogger: Duceam o viaţă pe pilot automat, un fel de roboti. Lucram de la 9.00 la 17.00, de la 8.00 la 18.00, de luni până vineri. Asteptam weekendul ca să traim cu adevarat.

IONUȚ CHIPERI, vlogger: Până la urmă, călătoriile au fost pasiunea noastra cea mai mare dintotdauna. Iar asta ne-a facut să luăm această decizie.

Următoare lor călătorie va fi în America de Nord și America de Sud.