Sărbătoarea Floriilor transformă Timişora într-o grădină multicoloră. Milioane de flori au împânzit oraşul sub diferite forme: de inimi, de manechine sau chiar de porţi maramureşene. Localnicii şi turiştii sunt încântaţi. Pe reţelele de socializare pozele cu flori fac furori.

Atmosferă de primăvară şi de sărbătoare pe străzile din Timişoara. Cadrul perfect pentru o fotografie care să adune multe aprecieri pe reţelele sociale. 

Articolul continua dupa recomandari

Mii de flori, folosite pentru a împodobi Timişoara

Locul preferat de poze este o arcadă în formă de inimă de unde se văd perfect şi umbrelele colorate.

Artiştii români au avut o concurenţă serioasă în invitaţii străini. 

Ella Fodor, artist florist: Am încercat să construiesc un ansamblu. Partea superioară a structurii este un peisaj din Maramureş împărţit în şase panouri. Avem 10 mii de fire de flori

Şi Casa de Cultură a studenţilor este înconjurată de un mozaic multicolor. Sorina Wesolowsk este cea care se ocupă de ultimele detalii. Manechinul pe care îl decorează este făcut din peste 1.000 de flori. Toate sunt lipite cu un adeziv special şi sunt udate în permanenţă. 

Sorina Wesolowsk, designer: Structura reprezintă o siluetă de femeie a cărei rochie şi corp se risipesc în aer. Se numeşte risipire şi e un îndemn la renunţare, la eliberare

De peisaj s-au bucurat şi turiştii străini.

Anul acesta, în Timişoara au apărut şi mai multe umbreluţe colorate.