Timişoara este capitala internaţională a caricaturilor şi satirei, iar meritul este al talentatului portretist Ştefan Popa Popas. El a adus în oraşul său natal caricaturişti de pe şase continente. Vizitatorii nu se vor bucura doar de expoziţii şi ateliere creative. Dacă vor avea răbdare, vor răsplătiţi de artişti cu câte un tablou amuzant.

deschiderea celei de-a VII-a ediţii a Salonului Internaţional de Caricatură de la Timişoara, organizat de celebrul portretist Ştefan Popa Popa'S. Un eveniment care adună anul acesta 300 de artişti din toate colţurile lumii.

Articolul continua dupa recomandari

Antonio Calderon de Jesus, critic de artă din Spania: Arta este o activitate destul de dificil de abordat în societate, dar trebuie menţinut spiritul de luptă şi compromisul, pentru ca societatea să îşi dea seama că, fără artă şi cultură, nu se poate trăi.

Alături de Ştefan Popa Popa's au fost numeroşi prieteni din muzică, teatru şi sport.

Mihai Tatulici, jurnalist şi scriitor: Ştefan este o anomalie. Un accident genetic. În această lume mediocră, în care valorile se descurcă greu sau deloc, ştefan a reuşit.

Helmut Duckadam: Cea mai mare surpriză a fost că mi-a făcut trei caricaturi: a soţiei, a fiicei mele Julliene şi a mea.

Elisabeta Lipă: De fiecare dată soluţia salvatoare a fost acest om deosebit, domnul Popa Popas, prin caricaturile lui, prin icoanele pe care le pictează.

Şi vizitatorii vor fi răsplătiţi: cu câte un portret haios desenat chiar de artist.

Dorel Vişan, actor: Ce face Popas aici? Îi scoate în evidenţă pe marii caricaturişti ai lumi, pe marii caricaturişti ai României. Îi aşază la mese aici să îi deseneze pe oameni, să le facă o bucurie.

Ştefan Popa Popa'S deţine recordul celui mai rapid caricaturist din lume, consemnat în Guinness Book.

Are în palmares caricaturile-portret a peste 200 de şefi de stat şi de guverne din lume şi a fost răsplătit cu peste 100 de premii internaţionale.