Vânzarea produselor în spaţii neautorizate, ambalarea necorespunzătoare şi depozitarea lor în mizerie! Sunt cele mai grave probleme depistate de medicii sanitar-veterinari în controalele de pe litoral. Bilanţul este unul îngrijorător. Zeci de unităţi sancţionate şi peste 150 de kilograme de alimente incinerate.

Cel care nu vrea cu niciun chip să-i fie filmată mâncarea scoasă la vânzare este soţul administratorei unui chioşc alimentar din Eforie Nord. Deşi inspectorii de Protecţia Consumatorilor au găsit multe nereguli şi au dispus oprirea activităţii, societatea continua să funcţioneze. Ilegal şi punând în pericol sănătatea clienţilor.

Articolul continua dupa recomandari

Din punctul de vedere al celor de la Protecţia Consumatorilor, societatea din Eforie Nord a încălcat grav legea. Aşa că acum a fost sancţionată pentru obstrucţionarea inspectorilor şi abateri repetate.

Astfel, 60 de inspectori sanitari vor face controale pe litoral toată vara. Doar în ultima săptămână 200 de unităţi au intrat sub lupa inspectorilor.

Iar cu toate acestea nereguli apar tot mai des. De exemplu, la oterasă angajatul se spală pe mâini în găleată, apoi se apucă de prăjit hamsii. Nici vestimentaţia lui nu pare adecvată, este în șlapi, iar hainele lui sunt pătate de ulei.

Managerii spun şi că mulţi turişti caută nod în papură şi fac reclamaţii pe bandă rulantă, doar ca să nu plătească nota la final.