Mult spus centru. De fapt, sunt niste terapeuti care inchiriaza o piscina pentru a-i ajuta pe copiii cu grave probleme de sanatate. Acesti copii se pot misca liber doar in apa. Doar aici se simt normali. Iar parintii simt si vad ca terapia este un adevarat succes. Insa asta nu o vede si statul.

In fiecare luna, familia Brianei cheltuie 3.000 de euro pentru tratamentele si terapiile fetei. Progresele sunt mici, lente, dar exista. Terapia acvatica este, poate, cea mai ieftina dintre toate. Dar este extrem de folositoare.

Articolul continua dupa recomandari

Razvan are 12 ani si vine frecvent la sedintele de acvaterapie. “S-a nascut prematur si in momentul in care am ajuns acasa cu el, dupa doua luni, am vazut ca nu misca asa cum misca orice copil de varsta respectiva si am inceput sa facem investigatii”, spune mama baiatului.
Au descoperit ca baiatul lor nu va putea sa se deplaseze sau sa manance singur.

Acum, Razvan se bucura de apa ca orice copil de varsta lui. Se misca liber si este propriul sau stapan. Ar vrea sa vina mai des, dar parintii nu-si permit. Si chiar daca isi permit.nu au unde sau cu cine.

Poate lucrurile ar sta altfel, daca statul ar accepta aceasta forma de terapie. Cei mai putin reticenti sunt cei care cauta ajutorul. Parintii copiilor cu probleme care simt cat de benefica e aceasta terapie pentru copiii lor.