Ne punem multe întrebări despre tenul matur. Ce caracteristici are? De la ce vârstă este considerat un ten matur? Cum îl îngrijesc?

Articolul acesta este dedicat atât informațiilor utile despre ce înseamnă un ten matur, cât și produselor de îngrijire, popularele cosmetice coreene care au în componență ingrediente naturale.

Articolul continua dupa recomandari

Află toate informatiile de care ai nevoie din rândurile de mai jos.

Ce se întâmplă cu tenul tău de la o anumită vârstă?

Odată cu trecerea anilor metabolismul devine mai lent, pielea prezintă și ea caracteristici specifice. Activitatea fibrolastelor scade în intensitate, la fel și numarul lor, precum și cantitatea de colagen (de aici și apariția ridurilor).

De asemenea, pielea se deshidratează și se usucă din cauza unei circulații sangvine deficitare și a reducerii secrețiilor de sebum.

Există totodată și tulburări în pigmentare, apar petele maronii caracteristice înaintării în vârstă.

La toate acestea se adaugă factorii externi precum soarele, dieta, tutunul (dacă este cazul), poluarea din mediu, care conduc la aspectul tenului îmbătrânit.

De la ce vârstă vorbim de tenul matur?

Deși în mod obisnuit vorbim de ten matur de la vârsta de 35 de ani, vârsta de pornire va depinde de istoria fiecărei persoane.

La îmbătrânirea pielii contribuie atât factorii genetici, cât și cei externi, stil de viață, emoții, mediu.

Cum identifici tenul matur?

Primele semne vizibile ale tenului îmbătrânit sunt adesea lipsa de elasticitate și uscarea (pielea nu mai poate reține umiditatea la fel de ușor).

Caracteristici ale tenului matur:

  • uscare, piele subțire

  • deshidratare

  • lipsa luminozității

  • piele flască, lipsită de fermitate

  • riduri

  • pori deschiși

  • hiperpigmentare

Cum îngrijești tenul matur?

Pentru a preveni îmbătrânirea tenului este recomandata îngrijirea lui de la o vârstă tânară, dar și luarea de măsuri precum protecția împotriva soarelui, stil de viață sănătos, dietă. Toate acestea conduc la prevenirea îmbătrânirii premature a tenului.

Este esențial să adopți o atitudine pozitivă față de semnele îmbătrânirii, iar după o anumită vârstă, scopul nu trebuie să fie acela de a arăta mai tânară, ci să-ți arăți vârsta cu eleganță, optimism și naturalețe

Cosmetice coreene și ce brand alegi?

K-Beauty este un fenomen de origine corean, devenit popular in ultimii ani. Standardul de frumusețe coreană este pielea fără pigmentare, hidratată și cu un machiaj cât se poate de natural.

Ritualul de îngrijire al pielii K-Beauty implică: curățare, exfoliere, hidratare (serurile care ajuta la elasticitatea și hidratarea pielii, pot conține acid hialuronic - compus natural al pielii care atrage și absoarbe apa) si tratament (măștile hidratează intens și oferă pielii o senzație de prospețime).

Cel mai apreciat brand de cosmetice coreene bio

Cosmeticele coreene se remarca atat prin folosirea unor ingrediente naturale deosebite, cat și prin rezultatele obținute: tenul devine luminos, curat, proaspat. Popularitatea lor in randul bloggerilor si expertilor din industria cosmetica este astfel usor de inteles. Din pacate mulți producători s-au folosit de acest renume în campaniile lor de marketing, fără însă ca produsele promovate să aibă standarde ridicate în ceea ce privește ingredientele.

Brandul coreean Whamisa se remarca prin puritatea exceptionala a formulelor, prin nivelul de concentrare (nu sunt diluate cu apa) si prin procentul superior de ingrediente organice (peste 50%).  

Îngrijirea feței capătă o nouă dimensiune, tenul tău va primi nutrientii necesari fara a fi contaminat cu ingrediente cu potential daunator: conservanti sintetici, derivate din silicon, plastic, uleiuri minerale, agenti de curatare agresivi.

Whamisa foloseste ingrediente recunoscute pentru efectele lor antirid, de stimulare a productiei de colagen, regenerante si antioxidante: adenosina, acid hialuronic, guma natto, extracte fermentate din plante si fructe, gotu kola, rhodiola rosea, lotus sacru, laptisor de matca, unt de murumuru, camelie japoneza, magnolie kobus, alge kelp si multe altele.

Prezentam mai jos câteva produse create special pentru ingrijirea tenului matur.

Whamisa - Cremă de față antirid bio cu lotus sacru, caviar verde si laptisor de matca  

                 Organic Flowers Nourishing Cream

Stimulează producția de elastină și regenerarea celulară

Vezi 4 imagini în Galerie

Whamisa - Gel spumant de față bio cu acid hialuronic si lotus sacru Organic Flowers Foaming Gel

Pielea este curățată și hidratata în același timp

Vezi 4 imagini în Galerie

Whamisa - Serul bio de față cu ulei de argan, siminoc si lotus sacru Organic Flowers Double Rich Lotion

Previne formarea ridurilor și contribuie la mentinerea elasticitatii pielii.

Vezi 4 imagini în Galerie