Este scandal la Techirghiol, în judeţul Constanţa, unde o hotărâre a Consiliului Local agită spiritele. Autorităţile au decis că iubitorii de animale care vor mai mulţi câini în curte trebuie să deţină şi mai mult teren. De exemplu, pentru trei patrupede trebuie să aibă cel puţin 1000 de metri pătraţi. O decizie ridicolă şi ilegală, susţin reprezentanţii ong-urilor, care îi îndeamnă pe oameni să atace hotărârea în instanţă.

Consiliul Local a decis că cei care vor să aibă mai mulţi câini trebuie să deţină şi teren mult.

Articolul continua dupa recomandari

Această hotărâre spune că poţi să ţi un animal de curte, în speţă un câine, dacă ai o suprafaţă de teren între 250 şi 500 de m patraţi. Pentru 2 câini trebuie să ai între 501 şi 750 mp, iar pt 3 câini intre 750 şi 1000 mp.

Primarul susţine că Regulamentul privind creşterea animalelor a fost modificat după sesizările unor localnici, nemulţumiţi că vecinii lor au mulţi câini în curte.

Iubitorii de animale au însă altă părere: "Este o Hotărâre de Consiliu Local care încalcă legea. Ea trebuie atacată şi cerută anularea ei în contencios-administrativ, adică la instanţă. Şi în acest sens există deja sentinţe judecătoreşti în toată ţara, prin care au fost anulate astfel de hotărâri."

Cine nu respectă Hotărârea Consiliului Local riscă să fie amendat cu sume cuprinse între 1000 şi 5000 de lei.