După ce Simona Halep s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Madrid, iată că şi Horia Tecău a reuşit să se califice, alături de olandezul Jean Julien Rojer, în finala turneului de dublu masculin de la Madrid.

Tecău şi Rojer s-au impus cu 6-4, 5-7, 10-5, în meciul jucat împotriva echipei alcătuite din olandezul Wesley Koolhof şi grecul Stefanos Tsitsipas.

Articolul continua dupa recomandari

Tecău şi Rojer împart pentru prestaţia de la Madrid un cec în valoare de 175.000 de euro

A fost al treilea meci câştigat de Tecău şi Rojer cu set decisiv, din trei meciuri jucate la Madrid. Trebuie precizat că a fost şi un meci câştigat la masa verde, după ce adversarii lor, rusul Daniil Medvedev şi brazilianul Marcelo Demoliner, s-au retras din competiţie.

Tecău şi Rojer împart un cec în valoare de aproape 175.000 de euro şi îşi adjudecă şi câte 600 de puncte ATP graţie parcursului excelent de la Madrid.

Însă ei şi-ar putea îmbunătăţi zestrea dacă se vor impune şi în marea finală care se va juca duminică.

Este a doua finală de turneu profesionist pe care Tecău şi Rojer o joacă în acest an

În ultimul act al competiţiei, Tecău şi Rojer dau piept cu austriacul Dominic Thiem şi argentinianul Diego Schwartzman sau cu argentinianul Guido Pella şi cu portughezul Joao Souza.

Tecău şi Rojer se califică pentru a doua oară într-o finală de turneu profesionist în 2019. La Rotterdam, cei doi au fost învinşi, cu un dublu 7-6, de francezul Jeremy Chardy şi finlandezul Henri Kontinen.