Vineri seară, agenţia Terra Tourism şi-a anunţat, printr-un email, partenerii şi clienţii că nu-şi mai poate onora obligaţiile faţă de aceştia. 

"Cu părere de rău vă anunţăm ca Terra Tourism este, începând de astăzi, 22.06.2018, în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate.

Articolul continua dupa recomandari

În consecinţă, vom declanşa procedura de insolvenţă. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii (poliţa de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA ) şi să faceţi demersurile necesare pentru recuperarea sumelor.

Regretăm întreaga situaţie precum şi neplăcerile cauzate. Echipa Terra Tourism", este mesajul primit de către clienţi şi parteneri, relatează profit.ro.

Nicolae Demetriade, preşedintele ANAT, a declarat la Antena 3, că foarte mulţi turişti vor fi afectaţi.

"Noi vom încerca de luni să găsim o soluţie pentru cei care sunt în dificultate, în străinătate. Cei mai afectaţi sunt cei care se află în Bulgaria şi Turcia", a precizat Demetriade, care îi sfătuieşte pe turiştii afectaţi să ia legătura cu firma de asigurări.

Comunicatul ANAT

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a luat la cunoștiință de pe pagina de internet a agenției de turism Terra Turism, prin anunțul publicat vineri, 22 iunie 2018, că agenția membră ANAT va declanșa procedura de insolvență.

Ulterior, agenția Terra Tourism a închis orice canal de comunicare.

Deși numărul turiștilor afectați de intrarea în insolvență a Terra Tourism este limitat, situația este regretabilă.

Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism, turiștii se pot adresa asiguratorului agenției (polița de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA), urmând a fi despăgubiți în limita sumei de 50.000 de dolari, valoarea totală a poliței de asigurare. Reprezentanții juridici ai ANAT sunt la dispoziția turiștilor pentru a le oferi consultanță în demersurile privind înscrierea la masa credală.

În ultimii doi ani, ANAT a înaintat mai multe propuneri către Ministerul Turismului pentru modificări legislative care să asigure o garantare a sumelor plătite de turiști în cazul intrării în insolvență a agenției de turism, dar nu s-a ajuns la un consens.

Noua Directiva UE nr 2302/2015, care va fi transpusă și în legislația românească începând din 1 iulie 2018, va reglementa modul de aplicare, iar ANAT își exprimă determinarea pentru ca împreună cu Ministerul Turismului să asigure condițiile necesare pentru garantarea efectivă și reală a pachetelor de servicii turistice și pentru asigurarea unui mediu de business sustenabil agențiilor de turism din România.

Știrile Antena 1 Observator sunt și pe Instagram, Youtube și Facebook