Sorin Chiriţă a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că Primăria Capitalei ar putea implementa un timbru de centru, fără să precizeze, însă, care ar putea fi cuantumul unei astfel de taxe.

City managerul Capitalei a precizat că a fost delimitată chiar şi zona unde va putea fi introdusă o astfel de taxă.

Articolul continua dupa recomandari

„Am delimitat zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care se va putea introduce timbrul de centru (...) Nu se va putea întâmpla peste noapte, ci după ce vom implementa toate măsurile de reducere a poluării, după ce vom aduce autobuzele şi vom face o analiză cu privire la acest aspect. Nu putem preciza în prezent care ar putea fi cuantumul unui timbru de centru. Dar el nu trebuie să fie nici disproporţionat, nici exagerat", a declarat Sorin Chiriţă, în cadrul conferinţei „Viitorul Mobilităţii Urbane în România".

Sorin Chiriţă a afirmat, pentru agenţia Mediafax, că această taxă ar putea fi aplicată pentru străzi şi bulevarde precum Magheru, Regina Elisabeta sau strada Mihai Eminescu.

"În prezent avem în derulare o analiză amplă referitare la acest aspect, al unei taxe. Nu este nimic bătut în cuie, nici măcar străzile sau dacă va fi implementat acest proiect", a spus Chiriţă.

Ideea unei taxe de mediu pentru maşinile care pătrund în centrul Capitalei a fost lansată de Gabriela Firea încă din toamna anului trecut. Primarul general preciza la aceea vreme că taxa va fi introdusă după înnoirea parcului auto RATB.

"După ce toate aceste măsuri se vor implementa (Planul de Mobilitate Urbană - n.r.), printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu şi pentru decongestionare. Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate.

Nu putem să dăm vina pe cetăţeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omeneşte să recuperăm aceste întârzieri", declara Gabriela Firea, anul trecut, în cadrul unei conferinţe.