Incident grav, în urmă cu puţin timp, la Sighetu Marmaţiei, după ce tavanul unui cămin de bătrâni s-a prăbuşit. 

Clădirea în care funcționa Centrul de recuperare și reabilitare a persoanelor cu dizabilități este veche de peste 100 de ani și a fost reabilitată între anii 2006-2011. Grinzile și tencuiala care s-au desprins din tavan au rănit două dintre persoanele care se aflau în salon. 

Articolul continua dupa recomandari

”De dimineață am auzit un sunet, am alergat să vedem ce s-a întâmplat și am văzut că a căzut o bucată dintr-un tavan într-un salon. Acum sunt aici echipele de intervenție, nu avem niciun decedat”, a declarat pentru maramedia.ro Gheorghe Tomoiagă, director CRRPH Sighet.

La fața locului au fost solicitați să intervină și pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației dar și echipaje de prim ajutor.

”Pompierii sigheteni au fost solicitați să intervină astăzi în Sighetu Marmației unde în cadrul unui cămin de bătrâni tavanul dintr-o încăpere s-a prăbușit. În urma prăbușirii tavanului au rezultat 2 victime cu vârste de 76 și 73 de ani. Acestea au fost preluate de către echipajele ambulanței și SMURD și transportate la spital”, a precizat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș.

”La ora 09:00 ne-au fost aduse 2 persoane de la căminul de persoane cu dizabilități, victime a unui traumatism prin strivire, un domn de 73 de ani cu un traumatism cranio-cerebral acut închis, probabil minor, care urmează să fie investigat în continuare,  se va face tomografie computerizată iar cel de-al doilea, un domn de 75 de ani, tot victimă a unui traumatism prin strivire prezentând un traumatism toracic. Și acesta va fi investigat tomografic pentru exculderea unor complicații traumatice intracraniene. Părerea mea este că amândoi sunt stabili urmând a fi externați în cursul zilei de astăzi”, a declarat Gelu Moyș, medic specialist CPU Sighet.

Conducerea DGASPC Maramureș a precizat că va solicita o expertiză tehnică de specialitate pentru a stabili cauzele incidentului din această dimineață. Până la finalizarea acestei expertize, toți beneficiarii vor rămâne în alte centre din Sighet.