Mătăsari, străduţa unde negustorii îşi vindeau mătăsurile acum trei sute de ani, a fost duminică cel mai colorat loc din Bucureşti. Bărbaţii şi-au dat întâlnire la târg ca să-şi demonstreze îndemânarea în meşteşuguri. Au adus produse lucrate manual şi au arătat că pot fi mai pricepuţi decât femeile. Bijuteriile, corpurile de iluminat sau obiectele vestimentare create de ei au depăşit orice imaginaţie.

Lămpi din maşini de tocat, bijuterii din lemn şi oase sau pălării cu accesorii din piese de ceas. Pe strada Mătăsari, transformată într-un loc al imaginiaţiei fără graniţe, bărbaţii şi-au dovedit dibăcia în meşteşuguri. Orice produs adus la târg e unic şi e lucrat manual. Pălăriile pictate şi bijuteriile au atras toate privirile.

Articolul continua dupa recomandari

Au fost şi artişti care şi-au găsit inspiraţia în natură.

Bărbaţii au fost artiştii care şi-au expus creaţiile, iar femeile le-au admirat şi le-au cumpărat. Bărbaţi pe Mătăsari a fost gândit ca un festival dedicat publicului masculin, fiind o replică a evenimentului Femei pe Mătăsari. Acum câţiva ani, o echipă de voluntari a decis să schimbe istoria cartierului Mătăsari şi să-l transforme într-un punct cultural al oraşului.