Festivalul legumelor de toamnă şi-a deschis porţile pentru al 14 lea an la Buzău! Producătorii locali şi-au pus în vânzare producţia de anul acesta, iar calitatea legumelor şi fructelor este de necontestat. Deşi cultura nu a fost atât de mare ca în alţi ani, din cauza vremii, gustul produselor autentice româneşti rămâne preferatul tuturor.

Prima savoare a toamnei a fost simţită de oamenii ajunşi la târgul de legume din Buzău. Românii au consultat fiecare tarabă, ca să stabilească cel mai bun raport calitate-preţ şi au ales!

Articolul continua dupa recomandari

La deschiderea celebrului festival de legume a ajuns şi ministrul agriculturii. Petre Daea a vizitat toate standurile şi nu a plecat cu mâna goală.

Petre Daea: E sentimentul implicării aici. Nu-i vorba de impresie aici, e vorba ce simţi în momentul în care intri în această zonă şi este sentimentul acesta al implicării într-un domeniu extrem de important pe care îl are ţara şi anume legumicultura ţării româneşti.

Anul acesta, producătorii nu sunt tocmai mulţumiţi de recolte. Seceta le-a înjumătăţit profitul, faţă de anul trecut. Iar cumpărătorii sunt la rândul lor nemulţumiţi că produsele sunt mult mai scumpe.

Cele mai căutate legume acum sunt gogoşarii, ardeii capia şi castraveţii. Festivalul Toamna Buzoiană este deschis până duminică.