O tânără din Constanţa dă o nouă viaţă mobilei vechi! Are ca ajutoare răbdarea, pasiunea şi uneltele potrivite. Femeia iubeşte atât de mult să recondiţioneze piese de mobilier, încât banii strânşi ca să meargă la studii în Bucureşti i-a folosit să îşi deschidă propriul atelier. Iar de şase ani, dă personalitate obiectelor îmbătrânite de vreme.

Oana Carastoian face toate recondiţionările. De ani întregi aşa arată aproape fiecare zi a vieţii ei. În atelierul ei, lângă lista lungă de comenzi primite de la cei care vor ca mobila lor să capete o altă viaţă. Cel mai mult îi place să lucreze lemnul şi asta pentru că îi transmite o energie aparte.

Articolul continua dupa recomandari

Într-o zi, când veneam de la munca am zărit la gunoi două scaune din lemn, m-am gândit să le iau în casă. Eu deja practicam, cam de un an, decorarea de obiecte de mobilier, mai mici, din casă. Am mers repede la un magazin de bricolaj şi m-am apucat de treabă - Oana Carastoian

Şi patronii de cafenele au început să îşi dorească să păstreze mobilierul vechi din lemn, însă să îi redea strălucirea de altă dată.

Preţurile pentru recondiţionare încep de la 600 de lei pentru obiectele mai mici, dar pot ajunge şi la câteva mii de lei, pentru piesele de mobilier mari.