Tânăra din Buzău pentru care s-a declanşat o operaţiune fulger a poliţiei spaniole, în urma căreia fata ţinută cu forţa în apartamentul unui marocan a fost eliberată, a spus iniţial că nu se află în pericol, la intervenţia poliţiştilor.

Observând răni pe corpul fetei, poliţiştii spanioli şi-au dat seama că românca se află în pericol şi au continuat intervenţia în forţă.

Articolul continua dupa recomandari

Tânăra din Buzău ţinută cu forţa de un marocan şi salvată de poliţiştii spanioli a spus iniţial că nu se află în pericol

Autorităţile române înformează că, în numai 8 ore de la primirea unei sesizări privind sechestrarea unei tinere din Buzău în Spania, s-a reuşit eliberarea acesteia în condiţii de siguranţă în urma cererii de asistenţă urgente a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Astfel, poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi de către un cetăţean român, stabilit în Germania, cu privire la faptul că o tânără din Buzău este ţinută cu forţa într-un apartament din localitatea Mozon, provincia Huelva, de către un marocan, existând date că este abuzată fizic şi sexual.

Imediat după primirea sesizării poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi au realizat schimbul de date şi informaţii necesar salvării persoanei în cauză.

"În baza datelor furnizate din România, autorităţile spaniole au efectuat o percheziţie într-un imobil, unde a fost identificată victima, o tânără de 24 de ani şi mai mulţi cetăţeni marocani. Iniţial, victima a declarat că nu se află într-o stare de pericol, însă autorităţile judiciare spaniole au stabilit că aceasta prezinta pe corp răni mai vechi. A fost transportată la spitalul din localitate pentru asistenţă medicală, fiind cazată ulterior într-un Centru de Protecţie Împotriva Violenţei. Cu ocazia percheziţiei, în locaţie au fost găsite şi substanţe cu efect psihoactiv şi droguri din categoria celor de risc, mai multe sume de bani şi accesorii folosite în activitatea infracţională", informează poliţiştii români.