Un tânăr de 29 de ani din Mureş a pierit ieri după amiază în apa îngheţată a unui pârâu. Mai multe echipaje de salvatori au sosit la faţa locului, inclusiv cu un elicopter SMURD, în speranţa că bărbatul va putea fi salvat, dar misiunea a fost în zadar. Până în acest moment nimeni nu ştie cum a ajuns tânărul sub gheaţa de la suprafaţa apei.

Totul s-a petrecut în zona localităţii Găleşti din Mureş. Bărbatul tăiase lemnele pentru foc în curtea casei, apoi a plecat să se plimbe pe malul pârâului Niraj. La un moment dat ar fi alunecat şi a căzut sub stratul de gheaţă de deasupra apei. Cel mai probabil, din cauza şocului termic a intrat în panică, iar asta i-a fost fatal.

Articolul continua dupa recomandari

Cea care a sunat la 112 a fost chiar mama băiatului. La faţa locului au intervenit salvatorii, inclusiv cu un elicopter SMURD.

Dan Petru Daniel, purtător de cuvânt ISU Mureș - S-au executat manevrele de resuscitare, aproximativ 50 de minute, dar din păcate victima de sex masculin, de aproximativ 29 de ani, a fost declarată decedată de către medicul aflat la faţa locului.

Potrivit vecinilor, se pare că tânărul obişnuia să meargă des în acea zonă a pârâului, dar nu a avut niciodată probleme. Se pare că acesta suferea şi de o boală psihică.