Un tânăr din Timișoara susține că a fost abuzat și bătut de polițiști de la Transporturi Feroviare din Gara de Nord, pentru simplul motiv că îi filma cu telefonul mobil.

Drăgoi Simon Petru, de 37 ani, din Timișoara, a povestit că incidentul s-a petrecut, marți noapte, în timp ce se afla pe peronul Gării de Nord.

Articolul continua dupa recomandari

El susține că a început să filmeze după ce a auzit țipete pe peron. 

Pe imagini se vede cum doi agenți escortează două persoane, iar când ajung în dreptul timișoreanului acesta îi întreabă "Bună seara. Ce s-a întâmplat?".

În acel moment, unul dintre polițiști se îndreaptă spre el și îl întreabă dacă-l filmează. Când află că este filmat, polițistul îi cere, pe un ton zeflemitor, buletinul.

"Foarte tare. Buletin ai la dumneata?", întreabă polițistul.

Întrebat de ce să-i prezinte buletinul, agentul îi răspunde "de tot. Că vreau să văd cu cine stau de vorbă, cine mă filmează".

După ce primește cartea de identitate, polițistul îl apucă pe bărbat de cămașă și îi cere să meargă la postul de poliție.

Tânărul timișorean refuză, iar de acolo a pornit un întreg scandal.

"M-au luat pe sus și m-au aruncat cu forța înăuntru. Au început să mă lovească cu palmele și pumnii în cap și peste față. M-au întrebat că de când îmi permit să îi filmez pe ei. I-am rugat să îmi dea telefonul să sun un avocat sau familia. Mi-au spus că nu mi-l dau până nu termină. Dacă mai solicit telefonul mi-au spus că îmi pun cătușe. Mi-au făcut percheziție corporală. Un polițist mă filma cu telefonul lui și celălalt se amuza. Mi-au luat telefonul și portofelul și au plecat în alt birou. Mi-au luat din portofel 500 lei. După, au venit și mi-au cerut din nou să scot portofelul. Mi-au scos cardurile, inclusiv cel bancar, și le-au făcut poze. În jurul orei 3 a venit cu mai multe hârtii pentru o amendă de 1.000 lei", a mai povestit bărbatul.