A început vacanţa, iar pentru copii varianta unei tabere la malul mării pare cea mai tentantă. Nu mai vorbim de zilele de pauză atât de râvnite de părinţi. Însă din păcate, pe litoral nu prea mai au variante de unde să aleagă. Mai sunt doar trei tabere de stat funcţionale, iar cea din Năvodari, după ani de litigii, este un adevărat dezastru. Reprezentanţii unităţii sunt însă optimişti şi spun că vor caza copii în aceast sezon, chiar dacă momentan nu e pornită nici măcar alimentarea cu apă.

Cu decenii în urmă, tabăra din Năvodari era considerată un adevărat paradis al copiilor. Acum au rămas doar clădiri părăsite cu pereţi de pe care cade tencuiala, geamuri sparte şi mobilier foarte vechi.

Articolul continua dupa recomandari

Deşi pare greu de crezut, reprezentanţii taberei spun că aşteaptă elevii în această vară, cu toate că, în momentul de faţă, nici măcar apa nu curge la robinet.

Marinela Radu, director Tabara Năvodari: Începem igienizarea spaţiilor interior- exterior. Până la 1 iulie când urmează a intra copiii dorim să punem la punct pe cât se poate în acest timp să fie funcţionala şi în regulă. Spaţile de cazare alocate copiilor sunt 3, capacitatea fiind de 520 locuri.

În sudul Litoralului funcţionează trei care sunt deja operaţionale. În Eforie Nord, în Eforie Sud şi în 2 Mai. Aici situaţia este diferită. Spaţiile de cazare sunt pregătite să-i primească pe copii.

Prima serie de elevi va sosi, iar reprezentanţii taberei spun că gradul de ocupare pentru acest sezon se apropie de sută la sută.

Nicolae Ghindici administrator tabara Eforie Sud: Tariful la aceast sezon este de 86 de lei pe zi. 40 de lei masa, 46 cazarea. Avem 6 pensiuni, 530 de lei. Ca în fiecare an îi aşteptăm şi cu noutăţi. Jocurile care se vor desfafăşura pe plaje cu animatori, vom avea discotecă în aer liber. De asemenea vom organiza concursuri cu misuri, dansuri.

În taberele de stat de pe litoralul românesc vor fi cazaţi, în acest sezon, aproximativ 7000 de copii.