Sute de luptători daci şi gladiatori cu armuri s-au înfruntat, sâmbătă după-amiază, în Piatra Neamţ. Bătăliile s-au ţinut în câmp deschis, pe platoul Curţii Domneşti din oraş şi au marcat startul de la a patra ediţie a Festivalului Dacic Petrodava.  Totul s-a încheiat cu o paradă impresionantă cu făclii pe străzi.

Sunt scene desprinse din istoria antichităţii, cu trimitere la una dintre cele mai vechi aşezări umane de pe teritorul ţării noastre, Cetatea dacică Petrodava, ridicată în secolul al doilea înainte de Hristos.

Articolul continua dupa recomandari

Parada cu torţe, principala atracţie de la Piatra Neamţ

La câţiva kilometri de ruinele fostei fortificaţii, pe platoul Curţii Domneşti din Piatra-Neamţ trupe de daci din toată ţara s-au luptat vitejeşte cu legionarii romani în faţa spectatorilor fascinaţi.

A fost o lecţie de istorie pentru cei mici. Şi o tradiţie respectată de patru ani prin Festivalul Dacic Petrodava.

Liviu Zgârciu, prezentator eveniment: Cred că a fost o lecţie de istorie vie, bine realizată. Festivalul Dacic Petrodava iată că aduce o nouă poveste frumoasă aici, romani, daci, gladiatori

Momentul poate cel mai aşteptat a fost parada care a încheiat prima zi a festivalului. Cu torţele aprinse în mâini, personajele istorice, urmate de specatatori, au defilat prin oraş.

Festivalul continuă şi duminică, cu alte reprezentaţii istorice.