O nouă avarie a lăsat apartamente din două sectoare ale Bucureștiului fără căldură. Oamenii au îndurat frigul în case, în zile cu temperaturi sub zero grade. Autorităţile îşi pasează responsabilitatea. Primarul general spune că problema a fost cauzată de ELCEN şi ameninţă cu plângeri penale. La rândul lor, reprezentanţii ELCEN dau vina pe Primărie.

Într-o perioadă în care termometrele arată în Capitală chiar şi -13 grade Celsius, caloriferele din sute de aparatmente sunt îngheţate. Termoenergetica are una dintre cele mai mari avarii în acest an.

Articolul continua dupa recomandari

”Nu am apa calda, cred ca de vreo 3-4 ore, ca dimineata a fost. Super! Trebuie sa incalzesc apa ca sa spal vasele. Asta e”, exclamă un locatar.

O magistrală de apă caldă a cedat vineri seară. Vorbim de o conductă la care nu s-au făcut reparaţii majore de mai bine de zece ani. Fostul RADET dă însă vina pe temperaturile apei din interiorul conductei.

ALEXANDRU BURGHIU, Director Termoenergetica: Au avut loc două fluctuaţii de debit şi de temperatură. Temperatura este aproape cu 20 de grade mai mare decât cea comandată. ELCEN produce caldură şi apă fierbinte şi noi o distribuim. Noi am avut o comandă de 95 de grade, iar ei au dat cu 20 de grade peste această temperatură. S-a produs o dilatare a magistralei si a explodat.

Şefii ELCEN recunosc că au crescut temperatura apei furnizate. Consideră însă că municipalitatea ar fi trebuit să modernizeze reţeaua de termoficare.

CLAUDIU CRETU, Administrator ELCEN: Specialistii au fost cu ochii pe presiune, pentru ca presiunea este cea care determina avarii, a fost si o crestere a temperaturii care este inerenta si normala. Problema reala este faptul ca nu s-a investit in acest sistem.

Reacţia Gabrielei Firea a venit pe Facebook.

”S-a "greşit" cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare”, a scris Primarul Bucureștiului.

În timp ce instituţiile îşi pasează una alteia responsabilitatea, sute de bucureşteni îşi vor petrece încă o noapte în frig. Meteorologii anunţă că temperaturile vor coborî sub pragul gerului.