Subiectele la biologie la Bac 2018 sunt rezolvate de elevii care au ales să dea proba la alegere a profilului la această materie, ultima din această sesiune de Bacalaureat 2018.

(Actualizare): Subiectele la biologie la Bac 2018 au fodat date elevilor care susțin proba la alegere la această disciplină, joi, la ora 09:00.

Articolul continua dupa recomandari

Mii de elevi sunt aşteptaţi să dea biologie la proba la alegere a profilului, în prima sesiune. Pentru ei, Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie un model de subiecte la biologie pentru Bac 2018.

Subiecte biologie Bac 2018: modele pentru proba scrisă

Modelul de subiecte la biologie la Bac 2018 a fost disponibil încă din noiembrie anul trecut, pentru ca elevii să aibă timp să se pregătească. 

Potrivit oficialilor de la Educaţie, proba scrisă la biologie va avea 3 subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte şi care cumulează astfel 90 de puncte. Restul de 10 puncte sunt din oficiu.

Pentru rezolvarea lucrării, timpul de lucru acordat este de 3 ore.

Iată, în continuare, modelul de subiecte la Bacalaureat 2018:

Subiecte Biologie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte Biologie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte Biologie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte la Biologie la Bacalaureat 2018, sesiunea specială

Pe baza modelului publicat în noiembrie 2017, au fost întocmite şi subiectele la biologie pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat din acest an.

Subiecte Biologie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte Biologie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte Biologie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Cine poate da proba scrisă la biologie la Bac 2018

Pentru joi, 28 iunie, candidații la Bac 2018 au avut de ales în funcție de profil, pentru proba la alegere, între următoarele discipline: anatomie, biologie, chimie, fizică, geografie, economie, informatică, logică și psihologie.

Au putut alege biologie la Bac 2018 elevii care au studiat la: filiera teoretică -  profilul real; filiera tehnologică - profilurile: tehnic, resurse naturale și protecția mediului; filiera vocațională - profilul militar.

Când sunt anunţate notele la anatomie de la Bacalaureat 2018

Proba la alegere a profilului, programată pe data de 28 iunie, este ultima a examenului de Bacalaureat. Apoi urmează o perioadă de 5 zile, în care lucrările sunt corectate de comisiile de examinare.

Notele la biologie vor fi aflate în ziua în care sunt anunţate primele rezultate ale acestei prime sesiuni de la Bac 2018. Elevii care vor fi nemulţumiţi de notă, pot face contestaţie pentru a obţine mărirea. Ei vor afla astfel nota finală pe 9 iulie.