Subiectele la anatomie la Bac 2018 sunt anunțate joi dimineață candidaților care dau ultima probă scrisă din această sesiune. Este vorba despre proba la alegere a profilului, de la Bacalaureat.

(Actualizare): Subiectele la anatomie la Bac 2018 au fost distribuite elevilor care susțin această disciplină la proba la alegere a profilului și specializării la ora 09:00.

Articolul continua dupa recomandari

Mii de elevi sunt aşteptaţi să dea anatomie-biologie la proba la alegere a profilului, în prima sesiune. Pentru ei, Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie un model de subiecte la anatomie pentru Bac 2018.

Subiecte anatomie Bac 2018: modele pentru proba scrisă

Modelul de subiecte la anatomie și fiziologie umană este disponibil încă din noiembrie anul trecut, pentru ca elevii să aibă timp să se pregătească. Modelul a fost valabil şi pentru simularea examenului de Bacalaureat 2018, din luna martie.

Potrivit oficialilor de la Educaţie, proba scrisă la anatomie va avea 3 subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte şi care cumulează astfel 90 de puncte. Restul de 10 puncte sunt din oficiu.

Pentru rezolvarea lucrării, timpul de lucru acordat este de 3 ore.

Iată, în continuare, modelul de subiecte la Bacalaureat 2018:

Subiecte anatomie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte anatomie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte anatomie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte la Anatomie la Bacalaureat 2018, sesiunea specială

Pe baza modelului publicat în noiembrie 2017, au fost întocmite şi subiectele la anatomie pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat din acest an.

Subiecte Anatomie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte Anatomie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Subiecte Anatomie Bac 2018Vezi 7 imagini în Galerie

Cine poate da proba scrisă la anatomie la Bac 2018

Pentru joi, 28 iunie, candidații la Bac 2018 au avut de ales în funcție de profil, pentru proba la alegere, între următoarele discipline: anatomie, biologie, chimie, fizică, geografie, economie, informatică, logică și psihologie.

Au putut alege anatomie la Bac 2018 elevii care au studiat la: filiera teoretică -  profilul real; filiera tehnologică - profilurile: tehnic, resurse naturale și protecția mediului; filiera vocațională - profilul militar.

Când sunt anunţate notele la anatomie de la Bacalaureat 2018

Proba la alegere a profilului, programată pe data de 28 iunie, este ultima a examenului de Bacalaureat. Apoi urmează o perioadă de 5 zile, în care lucrările sunt corectate de comisiile de examinare.

Notele la anatomie vor fi aflate în ziua în care sunt anunţate primele rezultate ale acestei prime sesiuni de la Bac 2018. Elevii care vor fi nemulţumiţi de notă, pot face contestaţie pentru a obţine mărirea. Ei vor afla astfel nota finală pe 9 iulie.