Un sturion pe moarte s-a lăsat practic prins de pescari, după ce a înghițit mai multe resturi de plastic, într-o ultimă încercare de a-și salva viața.

Întâmplarea emoționantă a fost povestită de pescarul Dan Constantin, pe pagina personală de Facebook, și a strâns peste 20.000 de aprecieri în mai puțin de trei zile.

Articolul continua dupa recomandari

AM REUSIT SA-L SALVAM!

De cateva zile personalul aflat in serviciul de paza semnalează faptul ca un sturion mare isi face apariția in primele ore ale zilei la suprafata luciului de apă si stă efectiv foarte mult nemișcat ...plutind de multe ori in derivă.

Au urmat 5 zile intense cu personal suplimentar de observare a lacului...non -stop ,azi peștele și-a facut apariția exact la ora 11.....dar pentru 10 minute..într-adevăr parea bolnav..slăbit..miscari lente...Dă-i repede barca la apă,si incet ,incet la vasle catre el...cu 20 de metri inainte de a ajunge l-am pierdut,plecase in adâncuri... am ramas pe loc cu barca purtati de vânt și valuri..."cineva de sus" simtea faptul ca pacientul va iesi din nou .....si..si..DA...la nici 5 metri de barca apare in scurt timp, el,exact cu fața spre barcă...exact in ochii noștri ..nemișcat,greu de spus dacă avea lacrimi
....eu spun că da.

Apoi totul a decurs de la sine...s-a lasat prins ușor nu s-a opus deloc ,a fost pus pe targă si dus repede la ponton pentru studierea acestuia de mai aproape..nimic lovit..nimic rupt..si totusi peștele avea ceva...avea un ghem de sfoară,un rest de sac de rafie cu ceva resturi de plastic, si alte deșeuri exact in interiorul guri ,prinse puternic de cerul acesteia .....urmeaza 2-3 minute de operatie pentru că da,sunt chiar specialist in stomatologie😉..si scot ceva ce nu are legatura cu mediul lui...ceva facut de mana omului.....

In 40 de minute monstrul prinde putere.. se zbate...peștele a stat aproape tot in apă si a prins viață....mișca....apoi pleacă ca din pușcă dând din coadă puternic... udând din cap până in picioare toată audiența...exact 7 persoane. Doar atât.

DU-TE DICĂ!..ai fost salvat!...

Sturionii sunt pești marini de talie mare, cu scheletul cartilaginos-osos, cu corpul fără solzi, acoperit cu cinci șiruri longitudinale de discuri osoase, cu rostrul alungit, prevăzut cu mustăți. 

Sunt întâlniți numai în emisfera nordică, fiind prezenți îndeosebi în Marea Neagră și Marea Caspică. Supraexploatarea stocurilor naturale i-a rărit și mai multe specii sunt acum crescute în întreprinderile de piscicultură.