Viaţa la oraş este obositoare! O confirmă un nou studiu, care arată că nouă din zece orăşeni se plâng constant de oboseală. Iar cauzele sunt multiple. Orele petrecute în trafic până la serviciu, suprasolicitarea la locul de muncă sau certurile cu partenerul de viaţă pot epuiza.

Românii din mediul urban îşi ignoră extenuarea. Este concluzia unui "Barometru al oboselii" realizat de o companie de cercetare. Studiul arată că 92 la sută se declară afectaţi de viaţa la oraş, dar 61% dintre ei nu iau măsuri, deşi sunt în pericol să se îmbolnăvească.

Articolul continua dupa recomandari

E un fenomen care creşte de la an la an. Mai mult de jumătate din cei intervievaţi au spus că se simt mult mai obosiţi decât anul trecut.

Dacă vorbim de simptomele oboselii, românii pun pe primul loc slăbiciunea fizică, urmată de nervozitate și lipsa răbdării. Deși se declară extrem de obosiți, putini români din mediul urban caută o soluție la medicul de familie sau la psiholog.

Printre cei mai afectați de oboseala cronică se numără angajații cu studii superioare și liber-profesioniștii. Programul încărcat îi face mai irascibili, iar asta le poate aduce şi probleme în viaţa de cuplu, spun specialiştii.

Profesiile cele mai obositoare sunt cele de cadru didactic, șofer și pilot, dar şi cele din domeniul financiar: bancher, auditor sau contabil.