Gerul de afară se simte şi în căminele Universităţii Bucureşti! Unde studenţii n-au mai primit căldură încă din decembrie, din cauza unei defecţiuni. Tinerii şi-au adus de acasă plite şi calorifere electrice, ca să reziste temperaturii care nu depăşeşte cu mult zece grade Celsius.

Mai multe pături pe pat, pulovere de lână şi o plită care ţine loc de calorifer. Aşa se încălzesc, de mai bine de două săptămâni, zeci de studenţi care stau în căminul Kogălniceanu din Capitală.

Articolul continua dupa recomandari

120 de lei plătesc pe lună studenţii de la Universitate pentru un loc în acest cămin. Din aceşti bani, ar trebui să primească şi apă caldă şi căldură. Însă, încă de la finalul lui decembrie, caloriferele sunt reci.

Plita electrică este una dintre soluţiile pe care studenţii au găsit-o, ca să se mai încalzeasca. pe tot acest etaj, caloriferele sunt la fel de reci, încă de la Crăciun. 

Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti susţin că problema va fi remediată în cel mult două zile. 

Reparaţii au început să se facă abia luni. Studenţii vor despăgubiri din partea Universităţii:

Frig au îndurat şi mii de bucureşteni, în ultimele săptămâni, după avarii în serie la reţeaua de termoficare. Pentru că ţevile sunt vechi de zeci de ani, oamenii riscă şi în continuare să îngheţe în apartamente.