Mai bine de un an de zile, o studentă de 21 de ani din Iaşi a fost şantajată de cel cu care avusese o relaţie de lungă durată. Bărbatul avea imagini compromiţătoarea cu tânăra şi o ameninţa frecvent că, dacă nu primeşte banii ceruţi, le va trimite familiei. Sătulă să îi mai dea bani, studenta a mers direct la poliţie şi a depus plângere împotriva lui.

Nu mai puțin de 15.000 de lei a reușit într-un an și două luni să obțină de la cea care i-a fost iubită vreme de 4 ani. Bărbatul o amenință constant pe tânăra de 21 de ani că va publică imaginile cu ea în ipostaze indecente.

Articolul continua dupa recomandari

Sătulă până peste cap de amenințările și șantajul fostului iubit, tânăra a anunțat poliția și așa a fost organizat flagrantul. Tânărul urmă să se întâlnească cu victima pentru că această să îi dea 500 de lei, însă la întâlnire au venit și polițiștii care l-au reținut imediat.

Nu este însă un caz singular, la doar o zi după acest flagrant un alt bărbat, de 45 de ani a fost de asemenea reținut după ce a lăsat în ușa unei vecine mai multe biletele prin care amenință că dacă nu îi da bani, va da în vileag o fapta care s-a dovedit a fi doar o invenție.

Amândoi au fost reținuți, însă in cazul tânărului de 21 de ani judecătorii au decis să îl plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile, in timp ce bărbatul de 45 de ani a primit arest preventiv pentru 30 de zile.