Nu reuşim să scăpăm de stresul de la locul de muncă nici măcar în vacanţă, ceea ce nu e doar neplăcut ci şi de-a dreptul îngrijorător. Un studiu recent arată că 80% dintre oameni recunosc că se întorc din concediu obosiţi, pentru că sunt mereu cu gândul la serviciu.

Şi nu doar cu gândul. Aceeaşi statistică arată că mulţi dintre angajaţii români nu ţin cont că sunt în vacanţă şi continuă să răspundă mailurilor şi telefoanelor legate de job.

Articolul continua dupa recomandari

21% dintre angajatorii români sunt stresați pentru că le este teamă că vacanța le va fi ruinată dacă apare o urgență și trebuie să lucreze. 

Chiar şi cei care pleacă totuşi în concediu nu reuşesc să se relaxeze complet. Un studiu recent arată că doar unul din cinci români se detaşează total, în timp ce restul continuă să răspundă la mailuri sau la telefoane de serviciu.

Tânăr: Am un job la care nu am cum sa absentez nici măcar o zi în totalitate. Tot timpul trebuie să verific mailuri, să răspund la mailuri şi, atunci, nu îmi permit.

De altfel, 2 din 5 români intră deja în vacanţă resemnaţi că vor trebui să răspundă urgenţelor de la serviciu, în timp ce zece la sută îşi rezervă chiar două ore pe zi din vacanţă pentru job.